Het strand

Castricum aan zee is een mooi breed zandstrand waar u rustig kunt zonnen of wandelen en surfen. In de nazomer kunt u ook uw hond meenemen.


Op het strand van Castricum staan het hele jaar enkele strandtenten waar u gezellig kunt eten en drinken.

De duinen

Het Noord-Hollandse duinreservaat is een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland. Door het duingebied lopen vele paden en fietsroutes waar u naar hartelust kunt genieten van de omgeving. Bent u na het zien van het Noord-Hollandse duinreservaat nog niet uitgekeken dan kunt u het bezoekerscentrum De Hoep bezoeken. Hier kunt u allerlei informatie vinden over het duingebied.

 

Op het Uitgeestermeer kunt u prachtig surfen en zeilen. Ook kunt u hier kano’s huren om zo door een natuurgebied te peddelen. Voor de wat ervaren surfers en zeilers kunt u natuurlijk ook voor de kust van Castricum varen.

Markten

Op vrijdag is er markt in Castricum en in Heemskerk. Op woensdag is er markt in Beverwijk. Op zaterdag en zondag is de Zwarte Markt op de Bazaar in Beverwijk. De grootste zwarte markt van Europa. Goed te bereiken met de trein of met de auto via de A9. Op vrijdagochtend is er de traditionele Kaasmarkt op de Waag in Alkmaar.

Vervoer en recreatiegebieden dichtbij

Castricum is goed bereikbaar met het openbaarvervoer ( NS station) en de auto.

Amsterdam is met de trein binnen 25 minuten te bereiken en Alkmaar binnen 10 minuten.
De camping ligt op 2 minuten wandelen van het duin en 3 kilometer van het strand en zee.